Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΙ

Χρήστος Ζούπας 

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑ”. 

Τηλ. 210 686 7456  -  6946 906 869

e-mail:x.zoupas@hygeia.gr

Επιστημονική Δραστηριότητα


Μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή παρακολούθησε το πρώτο έτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Tον Iούνιο του 1973 απέκτησε την ειδικότητα Παθολογίας στη Θεραπευτική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και με άριστα τον τίτλο του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στη συνέχεια, απέκτησε τις ειδικότητες της Καρδιολογίας και της Κλινικής Ενδοκρινολογίας.
Το 1976 αναχώρησε για μετεκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και την Ενδοκρινολογία στα Πανεπιστήμια Γλασκώβης (Μ. Βρετανίας 1976-77) και Ούλμ (Γερμανίας 1977-78).
Το 1978 επέστρεψε στην Ελλάδα σαν επιμελητής του Διαβητολογικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και το 1982, σε ηλικία μόλις 38 ετών ανέλαβε τη Διεύθυνση του Κέντρου. Από το 1986 έως σήμερα είναι Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑ”.
Κατά τη διάρκεια της 15ετούς Πανεπιστημιακής του καριέρας συμμετείχε σε περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες, ως κύριος ή συμμετέχων συγγραφέας. Πρωτοποριακές υπήρξαν διεθνώς οι ερευνητικές του εργασίες σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη και την Κύηση, καθώς και για την πρώιμη έναρξη ινσουλινοθεραπείας στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2.Επιστημονικές Εργασίες & Συμμετοχή σε Συνέδρια & Σεμινάρια

Δύο από τις πρωτοποριακές του εργασίες επελέγησαν στις 10 πιο ενδιαφέρουσες παγκοσμίως :
Η πρώτη στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας (Λονδίνο 1984) και η δεύτερη στο Συνέδριο της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ατλάντα 1995).
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής, Αμερικανικής, Παγκόσμιας, Μεσογειακής και Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.
Είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας της Ομάδας Μελέτης «Διαβήτης και Kύηση».
Είναι Aντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών της Διατροφής.
Έχει διοργανώσει σειρά Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων με μεγάλη απήχηση και συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο.
Από 20ετίας και πλέον διοργανώνει κάθε χρόνο ειδικά εκπαιδευτικά – ενημερωτικά Σεμινάρια για Διαβητικούς στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, τα οποία έχουν γίνει θεσμός και τα παρακολουθούν χιλιάδες κόσμου.


Τιμητικές Διακρίσεις
Του έχει απονεμηθεί ο Χρυσούς Μεγαλόσταυρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το Αργυρό Μετάλλιο της πόλης των Αθηνών. Tο 1986 τιμήθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό του Υμηττού από το Δήμαρχο Υμηττού Ανδρέα Λεντάκη.
Το 1995 τιμήθηκε με ειδική διάκριση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για την Αθλητική και Επιστημονική του Προσφορά.
Το 1996 εξελέγη Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και το 1997, επί προεδρίας του, η ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης κατέκτησε για πρώτη φορά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.
Τον Απρίλιο του 2002, με την ευκαιρία της επετείου κατάκτησης του Κυπέλλου Ευρώπης, τιμήθηκε μαζί με τους παλαιούς συμπαίκτες του στην Α.Ε.Κ. από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κ. Καραμανλή και για την προσφορά του στον Αθλητισμό και τη Νεολαία.
Τον Απρίλιο του 2003 τιμήθηκε με τους παλαιούς συμπαίκτες του από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Λιάνη για την προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό.
Είναι παντρεμένος με την Ηλεάνα Βαφοπούλου, έχει δύο κόρες, την Κατερίνα και τη Μάρα και δύο εγγόνια.
  • Εκπαίδευση & Ακαδημαϊκοί Τίτλοι 
  • 1963 - 1969: Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών 
  • 1969 - 1973: Ειδικότητα στην Παθολογία, Θεραπευτική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"  
  • 06/1973: Απόκτηση τίτλου ειδικότητας Παθολογίας 
  • 1973: Απόκτηση τίτλου Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» 
  • 1973 – 1974:Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Καρδιολογία, Θεραπευτική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" 
  • 1976-1977: Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ενδοκρινολογία, Western University Infirmary/Southern General Hospital, University of Glasgow, Scotland 
  • 1977-1978: Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ενδοκρινολογία, Department of Clinical Endocrinology and Metabolism University of ULM – Germany 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου